Prawo konstytucyjne w pytaniach i odpowiedziach (LexisNexis Polska, 2012)
Książka powstała na podstawie wykładów z przedmiotu ``Prawo konstytucyjne'', prowadzonych na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie. Autor zwrócił uwagę na część doktrynalną prawa konstytucyjnego, a także uwzględnił orzecznictwo Trybunału Konstytucyjnego, aby podkreślić zmianę, jaka dokonuje się w polskim prawie konstytucyjnym, które w coraz większym stopniu staje się prawem orzeczniczym. Odnotował także niektóre konsekwencje integracji europejskiej dla zasad ustroju politycznego Polski i jego instytucji. Książka ma za zadanie usystematyzować materiał z prawa konstytucyjnego. Formuła pytań i odpowiedzi ułatwi zaś uczenie się prawa konstytucyjnego i przyswojenie obszernego materiału.
Mirosław Granat.
Keywords: Prawo konstytucyjne