Zdolni w szkole, czyli O zagrożeniach i możliwościach rozwojowych uczniów zdolnych: poradnik dla nauczycieli i wychowawców : praca zbiorowa (Ośrodek Rozwoju Edukacji, 2012)
Spis treści: Psychologiczne i społeczne uwarunkowania rozwoju uczniów zdolnych. Dobre praktyki psychoedukacji i kształcenia uczniów zdolnych. Zdolności twórcze uczniów jako ważny komponent rozwoju uzdolnień. Rozwijanie potencjału uczniów uzdolnionych kierunkowo.
pod red. Wiesławy Limont, Joanny Cieślikowskiej, Dominiki Jastrzębskiej.
Keywords: Zdolności; Dziecko zdolne; Uczniowie; Nauczanie; Polska; Poradniki dla nauczycieli