Pielęgniarstwo nefrologiczne (Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2013)
Zawiera: Patofizjologia schorzeń; Niedokrwistość; Wtórna nadczynność; Leczenie nerkozastępcze; Hemodializa; Leczenie plazmaferezą; Dializa otrzewnowa; Pielęgniarstwo w transplantologii; Pielęgniarstwo w nefrologii dziecięcej; Żywienie w przewlekłej chorobie nerek; Rola pielęgniarki w diagnostyce; Program edukacji pacjentów.
red. nauk. Beata Białobrzeska, Alicja Dębska-Ślizień ; [aut. Jacek Sein Anand et al.].
Keywords: Nefrologia; Choroby nerek - leczenie dietą; Przeszczepianie nerek - pielęgniarstwo; Standardy referencyjne; Pielęgniarstwo - metody; Choroby nerek - pielęgniarstwo; Przeszczepianie - pielęgniarstwo; Pielęgniarstwo; Opieka pielęgniarska; Dializa otrzewnowa - pielęgniarstwo; Choroby układu nerwowego - pielęgniarstwo; Dializa nerek - pielęgniarstwo; Podręcznik